ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Κοπεγχάγη για προσέλκυση επενδύσεων

20:09 - 19 Δεκ 2011 | Οικονομία
Σειρά συναντήσεων με σημαντικούς κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες για προσέλκυση επενδύσεων θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κοπεγχάγη με αφορμή ότι θα συμμετάσχει, αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, στη διάσκεψη "Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ημέρα" ("European Business Day").

Ενόψει της επικείμενης Προεδρίας της Δανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (Ιανουάριος - Ιούνιος) η <<Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ημέρα>> διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Δανίας (Confederation of Danish Industry, DI) και την Ένωση Βιομηχανικών Εργατών της Δανίας (Cartel for Industrial Employees in Denmark, CO-industry), προκειμένου να παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της Δανέζικης Προεδρίας, να συζητηθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και οι τρόποι μέσω των οποίων θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης, ο κ. Χρυσοχοϊδης θα παρουσιάσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και κατόπιν θα απαντήσει στις ερωτήσεις των 250 περίπου συμμετεχόντων (πολιτικοί, πρέσβεις, αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι).

Σημειώνεται ότι στην διάσκεψη θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman van Rompuy και θα συμμετάσχουν η πρωθυπουργός της Δανίας κα Helle Thoring-Schmidt, η υπουργός Οικονομικών της Δανίας Margrethe Vestager, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών της Δανίας κ. Karsten Dybvad, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανικών Εργατών της Δανίας κ. Thorkild E. Jensen, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Γερμανίας κ. Markus Kerber κ.α.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας της Δανίας κ. Karsten Dybvad, επικεφαλής βιομηχάνων της Δανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.