ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέλεγχος για όσες επιστροφές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ

11:56 - 22 Δεκ 2011 | Οικονομία
Διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα ο κ. Καπελέρης για "πάγωμα" των επιστροφών φόρων έως το τέλος του έτους, με σκοπό τη συγκράτηση του ελλείμματος.
Δεν υπάρχει απόφαση ή εντολή για «πάγωμα» των επιστροφών φόρου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σημειωτέον, ότι στις αρχές της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό ότι "παγώνουν" έως το τέλος του έτους οι επιστροφές φόρου, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να συγκρατήσει το έλλειμμα.

Η απόφαση, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία όμως, δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, εκδίδοντας αντίθετη εντολή, δηλαδή ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητά την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.

Επίσης, ο Ευ.Βενιζέλος έδωσε εντολή στους επικεφαλής των εφοριών να σταματήσουν τις επιστροφές φόρου σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και τους συμψηφισμούς τις τελευταίες ημέρες του έτους, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.

Ο κ. Καπελέρης είπε ότι το μόνο που γίνεται είναι ο επανέλεγχος σε όσες επιστροφές ξεπερνούν το ποσό των 1.500 ευρώ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν κάποιος που θα πάει με την επιταγή στην τράπεζα ή την εφορία να μην εισπράξει την επιστροφή.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 22 Δεκ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.