ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Πρέπει να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη

19:09 - 03 Ιαν 2012 | Οικονομία
«Το 2012 θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά και μια χρονιά-πρόκληση και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, στον εαυτό μας και στην ιστορία μας».
Το δικό του μήνυμα έστειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της εκδήλωσης στον ΟΛΠ για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, το MSC MAGNIFICA.

«Η Ελλάδα γίνεται πλέον πιο φιλική επιχειρηματικά και πιο προσιτή στις επενδύσεις» τόνισε ο υπουργός, υποδεχόμενος τους 3.200 επιβάτες και τα 1.100 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου.

«Ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, να δουλέψουν οι νέοι και η αγορά. Όσο πιο ελκυστική γίνεται στην Ελλάδα η κρουαζιέρα, τόσο θα μεγαλώνουν τα έσοδα και η δυνατότητά μας να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο υπουργός τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα ξεκινήσουν στο λιμάνι του Πειραιά σημαντικά έργα κόστους 350 εκατ. ευρώ που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές για την κρουαζιέρα τα οποία χρηματοδοτηθούν με κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Κορυφαίο έργο θα είναι η νέα προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς. Ήδη ναυπηγούνται 24 τέτοιου τύπου πλοία.

«Κάθε μέρα που περνάει η χώρα μας μπορεί να προσελκύει επενδυτές και επενδύσεις, αλλά η κρουαζιέρα είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.