ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ/ΣΕΤΕ: Να διατηρηθούν ο 13ος και 14ος μισθός

21:14 - 09 Ιαν 2012 | Οικονομία
ΣΕΒ/ΣΕΤΕ: Να διατηρηθούν ο 13ος και 14ος μισθός
ΣΕΤΕ: Να μπουν στο μικροσκόπιο οι "συμβάσεις - ρετιρέ"
Διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού μόνο στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα φαίνεται να προτείνει ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το εργασιακό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΕΒ, οι εργοδότες προτείνουν να μπει ένα μισθολογικό πλαφόν σε αυτούς, που θα διατηρηθεί το δώρο των Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Το πλαφόν αυτό δεν έχει ακόμα καθορισθεί, είναι αντικείμενο του διαλόγου. Για παράδειγμα, ο εργαζόμενος των 800 ευρώ θα λαμβάνει ολόκληρο τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ εργαζόμενοι με υψηλότερες αποδοχές είτε θα χάσουν έναν από τους δύο μισθούς, είτε θα λαμβάνουν μέρος των δώρων.

Στο τραπέζι του διαλόγου είναι το «πάγωμα» για μια τριετία των ωριμάνσεων.

Στο μεταξύ, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ να παρευρεθεί στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου πραγματοποίησε Δημήτρης Δασκαλοπουλος, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εργοδοτικοί φορείς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι στις δραματικές συνθήκες, που ζούμε θέλουμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών.

«Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απέξω οι αποφάσεις», τόνισε.

«Οι συνδικαλιστές μας λένε πως έχουν κοινά συμφέροντα. Να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας και το μέσο κόστος εργασίας», συμπλήρωσε.



ΣΕΤΕ: Να μπουν στο μικροσκόπιο οι "συμβάσεις - ρετιρέ"



Υπέρ της διατήρησης της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και των 14 μισθών τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΣΕΤΕ με τον Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς σχετικά με το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την αντίθεση του σε μειώσεις μισθών και επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι οι «συμβάσεις-ρετιρέ», οι οποίες είναι, όπως είπε, έως και 50% πάνω από την κατώτατη αμοιβή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής «και μια ελαστικοποίηση και ευελιξία στην εργασία ώστε να μπορέσει ο τουρισμός να απασχολήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους».

Στο πλαίσιο της συνάντησης των μελών του ΣΕΤΕ με τον κ. Παπαδήμο συζητήθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, θέματα που αφορούν την τουριστική πολιτική της χώρας, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του τουρισμού, τόσο για τις επιδόσεις του τη φετινή περίοδο, όσο και για τις προοπτικές που διαγράφονται για το 2012
Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 09 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.