ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνεται η αγωνία

21:32 - 05 Φεβ 2012 | Οικονομία
Παρατείνεται η αγωνία
(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Ένα κατ' αρχή ναι ή ένα κατ' αρχήν όχι απαιτεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση για το νέο δάνειο.
Ναί ή όχι, απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά θα λάβει άλλα χαρακτηριστικά, - ενδεχομένως να ενσωματωθεί στον βασικό μισθό. Επίσης, ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα περικοπεί, αλλά η μείωση στις επικουρικές δεν θα είναι θεαματική, της τάξης του 35%, αλλά θα είναι μικρότερη.


Πάντως, πέντε ώρες κράτησε η μαραθώνια σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο. Όπως διεφάνη από την τοποθέτηση του αρχηγού του ΛΑΟΣ κ.Καρατζαφέρη που ήταν και ο πρώτος που εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και εν συνεχεία του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά οι διαπραγματεύσεις είναι πιεστικές και δύσκολες.

Συγκεκριμένα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση  ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς δήλωσε ότι, "μάς ζητούν περισσότερη ύφεση απ' όση η χώρα μπορεί να αντέξει". Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν  και πάλι αύριο, ενώ σε μία δήλωση πολλών ερμηνειών είπε ότι δε θα συμβάλλω στην έκρηξη της επαναστάσης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου είπε στα τσελέχη του πολιτικού συμβουλίου να βρίσκονται σε επιφυλακή και πως για σήμερα αργά τη νύχτα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου. Σημειωτεόν ότι ο βασικός πόλος του ΠΑΣΟΚ και διεκδικητής του χρίσματος του προέδρου κ. Ε. Βενιζέλος συμμετέχει στις κρίσιμες συσκέψεις για το PSI με τον πρωθυπουργό και τον Dallara.


Τελευταία τροποποίηση στις 00:16 - 06 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.