ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΚΑ: "Κάντο όπως η Νορβηγία", για την εκμετάλλευση του πετρελαίου

14:58 - 06 Φεβ 2012 | Οικονομία
«Τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, πρέπει να αποτελέσουν το βασικό στοιχείο ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, που θα στηρίξει σε βάθος δεκαετιών το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, κατά το αντίστοιχο πρότυπο της Νορβηγίας και ταυτόχρονα θα δώσει τεράστια γεωοικονομική ώθηση και αναβάθμιση στη χώρα, μέσα από την επίλυση βασικών προβλημάτων της εθνικής οικονομίας».
Αυτά, μεταξύ άλλων, επισήμανε την Δευτέρα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, μιλώντας σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την προκήρυξη γύρου παραχωρήσεων για τα «οικόπεδα» (blocks) του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατακόλου.

«Οι υδρογονάνθρακες κάθε χώρας αποτελούν κορυφαίο στοιχείο ορυκτού πλούτου που σχετίζονται άμεσα με τα αντίστοιχα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα», τόνισε ο υφυπουργός.

«Ταυτόχρονα, συνιστούν κομβική πηγή εθνικής αναπτυξιακής κι επενδυτικής ανάταξης. Ουσιαστικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εθνικής προοπτικής των τελευταίων δεκαετιών», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο και στη χερσαία περιοχή Ιωάννινα.

Οι προσφορές θα κατατεθούν ως τις 2 Ιουλίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 01:16 - 07 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.