ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατά του μνημονίου ΣΕΒ και ΕΣΕΕ

21:27 - 14 Φεβ 2012 | Οικονομία
"Οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες και να επιβιώσουν της κρίσης, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς άλλες κόκκινες γραμμές, από αυτές που θέτει η ίδια η πραγματικότητα", αναφέρεται σε ψήφισμα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

"Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μάς ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μη χάσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Η ανάπτυξη αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση. Και ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας αποφάσεις, τις δικές μας πράξεις. Τώρα ή ποτέ είναι η ώρα των μεγάλων, αποφασιστικών αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία", τόνιζεται στο ψήφισμα.

Στο μεταξύ, την απόσυρση διατάξεων του νέου Μνημονίου και τη διενέργεια εκλογών ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), όπως ανακοίνωσε ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση.

Η ΕΣΕΕ προτείνει την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 37 του ν. 3746/2009 που αφορά στην οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω καταστροφών και την ανάληψη μέρους των δαπανών αποκατάστασης των ζημιών στα εμπορικά καταστήματα από τα Επιμελητήρια των Αθηνών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ).

Παράλληλα, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε πως παραχωρεί μέρος του ετήσιου εργοδοτικού συνδικαλιστικού πόρου της, ο οποίος δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των εμπορικών επιχειρήσεων, ως πράξη αλληλεγγύης στους πληγέντες μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας.

Σύσκεψη με τις ομοσπονδίες μέλη της πραγματοποιεί αύριο στις 4 το απόγευμα η ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα της. Εν τω μεταξύ, τα νέα μέτρα αποδοκίμασε η γενική γραμματέας της συνομοσπονδίας ευρωπαϊκών συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ η οποία επισκέφθηκε εκτάκτως τη χώρα μας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο για τις παραβιάσεις θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρούνται μέσω του νέου μνημονίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.