ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Σχεδιάζουμε έκτακτα μέτρα σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά με την Ελλάδα

18:37 - 17 Φεβ 2012 | Οικονομία
"Ο σκεπτικισμός είναι ιδιαίτερα ισχυρός μεταξύ των χωρών που το αξιόχρεό τους έχει αξιολογηθεί με ΑΑΑ για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει", φέρεται ότι δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ αναφερόμενη στις χώρες με κορυφαία αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας, όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" στην Διαδικτυακή του έκδοση.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ είχε πει στο ολλανδικό κοινοβούλιο ότι "μιλώντας ειλικρινά, εξετάζουμε το σχεδιασμό των μέτρων έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που κάτι απροσδόκητα πάει στραβά. Είναι η συνετή πολιτική του κάθε υπουργού Οικονομικών να σκέφτεται σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί εκτός από την επιθυμητή πορεία".

"Με την παρότρυνση ορισμένων χωρών, η σύνοδος του Eurogroup αναβλήθηκε επειδή σκεφτήκαμε ότι θα κατέληγε σε αποτυχία", σημείωσε ο Ντε Γέγκερ. "Σε διαφορετική περίπτωση εγώ, ο Γερμανός και ο Φιλανδός ομόλογός μου δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και θα είχαμε μόνο τη δυνατότητα να πούμε όχι".

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προειδοποίησε σήμερα Ευρώπη ότι δεν θα πρέπει να "παίζει με την στάση πληρωμών της Ελλάδας".

"Οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις", είπε στον ραδιοσταθμό RTL. "Οι Ευρωπαίοι πρέπει τώρα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους".

Ερωτηθείς, αν υπάρχει διαφορά απόψεων με την Γερμανία, ο Φιγιόν δήλωσε: "Δεν υπάρχει καμία απόκλιση απόψεων με την καγκελάριο, η οποία συμμερίζεται απόλυτα τις θέσεις μας, αλλά ακούμε τους ανθρώπους μερικές φορές στη Γερμανία να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις... εντός της γερμανικής κυβέρνησης".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.