ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Κι αυτή η οικονομική λαίλαπα θα κοπάσει

14:29 - 23 Φεβ 2012 | Οικονομία
Πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Φεβρουαρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την εισαγωγή της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.    
Ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Α Κανελλόπουλος , κήρυξε τη λήξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Η Εταιρία ΤΙΤΑΝ ιδρύθηκε το 1902 και 10 χρόνια μετά, στις 22 Φεβρουαρίου του 1912 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο. Τα πρώτα στοιχεία (εκτός των ημερήσιων τιμών διαπραγμάτευσης) που διαθέτουμε σήμερα είναι ότι την 1 Ιανουαρίου 1930 η ονομαστική αξία των 30.000 τότε μετοχών σε κυκλοφορία ήταν 100 δραχμές. Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστορική έκθεση με κειμήλια, φωτογραφίες, έντυπα και μετοχές του Ομίλου ΤΙΤΑΝ που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

 

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σ. Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη σημερινή επέτειο είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, που το δυσμενές περιβάλλον απειλεί κάθε δημιουργική προσπάθεια , χρέος αλλά και αυτονόητη υποχρέωση όλων μας είναι η ανάδειξη της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και της ευαισθησίας του στον σεβασμό και την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των μετόχων. Μόνο  έτσι ,μπορούμε να εξασφαλίζουμε τα επενδυτικά κεφάλαια που είναι τόσο απαραίτητα για την επαναφορά της οικονομίας μας σε αναπτυξιακή τροχιά και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η τιμώμενη εταιρεία, έχοντας παρακαταθήκη ενός αιώνα χρηματιστηριακής παρουσίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς συμπεριφοράς του ελληνικού επιχειρείν και ως εκ τούτου είναι φορέας αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα που αντιστέκεται. Το Χρηματιστήριο Αθηνών οφείλει να συμπαρίσταται και να αναδεικνύει, όχι μόνο επικοινωνιακά, κάθε  συνεπή προσπάθεια που κατατείνει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος».

 

 

Ο κ. Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : «Μια αναδρομή στην ιστορία μας δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την πεποίθηση ότι και τούτη η οικονομική λαίλαπα θα κοπάσει  και οι μέτοχοι θα μπορούν να προσβλέπουν και πάλι, όχι μόνο σε κοινωνική υπευθυνότητα και εταιρική διακυβέρνηση υψηλού επιπέδου, αλλά και σε αξιόλογα κέρδη κεφαλαίου, μαζί με ένα ικανοποιητικό μέρισμα»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 24 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.