ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραβάνης (ΒΕΑ): Αβέβαιη η επιβίωση του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

18:46 - 24 Φεβ 2012 | Οικονομία
''Σε δραματική συρρίκνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για να καλύψει τους στόχους που απαιτεί το μνημόνιο. Εν μια νυκτί, και δίχως να έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι, μειώθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ η κρατική επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για το 2012, καθιστώντας αβέβαιη την επιβίωση του''. Αυτα τονίζει στη δήλωσή του σχετικά με την περικοπή 500 εκ. από την επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ) Π. Ραβάνης.
Ο κ. Ραβάνης σημειώνει ότι η μείωση των 500 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί, στον ήδη ελλειμματικό κατά 300 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2012, καθώς τα έσοδά του θα είναι 6 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα του θα φτάσουν περίπου τα 6,3 δισ. ευρώ. Στο άνοιγμα των 800 εκατ. ευρώ θα πρέπει να υπολογιστούν περίπου 3 δισ. ευρώ που κληρονόμησε το ταμείο από την εισροή των ελλειμμάτων των εισερχομένων ταμείων, και κυρίως του ΙΚΑ. ''Επιπλέον, θα πρέπει να προστεθεί ότι το 80% των εσόδων του Οργανισμού προέρχεται από ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες έχουν συρρικνωθεί λόγω της έλλειψης ρευστότητας, των πολυάριθμων λουκέτων και της έκρηξης της ανεργίας'' τονίζει ο κ. Ραβάνης.

Το ΒΕΑ ζητάει να επανέλθει η επιχορήγηση του Οργανισμού στο 0,6%, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.