ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέσλερ: Η Ευρώπη θα είχε σήμερα προχωρήσει περισσότερο, αν είχε φροντίσει για μια ομαλή διαδικασία πτώχευσης κράτους-μέλους

19:18 - 07 Μαρ 2012 | Οικονομία
"Έχουμε προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην ελληνική πλευρά. Η ενδιάμεση αξιολόγηση, ωστόσο, είναι απογοητευτική. Η υποστήριξή μας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή", επισήμανε μιλώντας στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και Αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ.

"Η Ευρώπη θα είχε σήμερα προχωρήσει περισσότερο, αν είχε φροντίσει να εισαχθεί μια ομαλή διαδικασία πτώχευσης κράτους-μέλους. Αν και η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει σε θέματα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, τα αποτελέσματα είναι, για την ώρα, απογοητευτικά, από ελληνικής πλευράς. Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για καλύτερη συνεργασία. Η προθυμία μας να βοηθήσουμε και η αλληλεγγύη μας είναι μεγάλη. Πρέπει, όμως, να καταβληθούν προσπάθειες και από την ελληνική πλευρά", σχολίασε ο ίδιος, κρούοντας ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου για την διαρκή εικοτολογία γύρω από το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τώρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με συνέπεια και αξιοπιστία", τόνισε τέλος ο Ρέσλερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.