ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 11,2 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι ΜΜΕ σε τουρισμό, μεταποίηση, πληροφορική

17:07 - 10 Αυγ 2006 | Οικονομία
Με 11,2 εκ. ευρώ ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού και του τομέα της Πληροφορικής στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΚΠΣ 2000-2006.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπεγράφη σήμερα, από τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Φώλια. Η προκήρυξη του Προγράμματος αφορά αποκλειστικά επενδύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και εντάσσεται στην συνολική εκσυγχρονιστική προσπάθεια της χώρας αποσκοπώντας τόσο στην ενδυνάμωση και ενίσχυσητης Περιφερειακής Ανάπτυξης όσο και στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.

Δυνητικοί ωφελούμενοι της παραπάνω δράσης είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίεςχωρίς περιορισμό ως προς το χρόνο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προγράμματος οι επενδύσεις θα πρέπει να υλοποιούνται στις ακόλουθες οκτώ (8) Περιφέρειες : Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 50% για όλες τις αναφερόμενες Περιφέρειες και ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης και για τις τρεις κατηγορίες μπορεί να ανέλθει έως και 200.000 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος στηρίζεται σε αυτό που εφαρμόζεται στο Γ΄ κύκλο προκήρυξης των ενισχύσεων των ΜΜΕ του κλάδου του Τουρισμού και της Μεταποίησης (που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων και σημείωσε θεαματικά υψηλό αριθμό υποβολής επενδυτικών προτάσεων) που διευκολύνει σημαντικά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές μέσω :

- Της μείωσης της γραφειοκρατίας, της απλούστευσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών (συμβάσεις με επενδυτές εντός 55 ημερών).

- Της διασποράς σημείων εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων.
 
- Της δημιουργίας οne stop shop για τον επενδυτή.

- Του περιορισμού του ρόλου του Δημοσίου.

- Της χρήσης ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης.

- Της αξιοποίησης Πληροφοριακού Συστήματος, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και τους εμπλεκόμενους.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη επιτυχία του Γ κύκλου προκήρυξης στα ΠΕΠ, για τους τομείς του Τουρισμού και της Μεταποίησης δείχνει πόσο μεγάλη είναι πλέον η εμπιστοσύνη στην αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται. Συνεχίζουμε λοιπόν τώρα με μια νέα προκήρυξη νααπαντάμε θετικάστις ανάγκες της αγοράςκαι αποτελεσματικά στις προκλήσεις μιας νέας εποχής, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Η έμφαση στην καινοτομία και τις τεχνολογίες πληροφορικής, η απλούστευση των διαδικασιών, η έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικής δράσηςδημιουργούν το εύκρατο επενδυτικό κλίμα που έχει ανάγκη ο τόπος. Επιδιώκουμε να ελευθερώσουμε τις πολλές και μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στην περιφέρεια, να αυξήσουμε την απασχόληση και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.