ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερουλάνος: «Υπάρχει ένα κλίμα υστερίας για την Ελλάδα»

17:44 - 13 Μαρ 2012 | Οικονομία
«Αυτή τη χρονιή περίοδο υπάρχει μείωση τουριστικών κρατήσεων σε ποσοστό 30% στη Γερμανία και 10% στην Αγγλία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι εάν συμβούν εκ νέου γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, θα υπάρξει πρόβλημα με την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών.

Μεταφέροντας την εικόνα που ο ίδιος συνάντησε στο Βερολίνο κατά τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2012, έκανε λόγο και για «υστερία» κατά της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς αυτή την περίοδο στη Γερμανία εμφανίζουν πτώση 30% και στην Αγγκλία πτώση 10%. Αυτά τα ποσοστά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μεταφράζονται σε απώλειες ενός εκατομμυρίου τουριστών για την Ελλάδα.

Για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας, το υπουργείο προγραμματίζει να την πρόσληψη δυο εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων (εντός των ημερών θα γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων τους) για τις αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας.

Παράλληλα το υπουργείο θα πραγματοποιήσει και κοινά προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους διεθνείς Tour Operators (που διακινούν τους υποψήφιους τουρίστες στην Ελλάδα). Στις στοχεύσεις του ΥΠΠΟΤ παραμένουν και οι νέες αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) με τον υπουργό να τονίζει ότι οι αυτές μπορούν σε βάθος χρόνου να ισοσκελίσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές-στόχους για την Ελλάδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.