ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Μετά το πείραμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, πρέπει να εφαρμοστεί και το πείραμα της ανάπτυξης

13:53 - 14 Μαρ 2012 | Οικονομία

Μιλώντας χθες το βράδυ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε υποστήριξη για τη συγκρότηση  ελληνο-ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας, πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο.


"Στη χώρα μου εφαρμόστηκε το πείραμα της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Τώρα, ταυτόχρονα, πρέπει να εφαρμοστεί και το πείραμα της επιταχυνόμενης ανάπτυξης. Γι' αυτό χρειάζονται νέες και εφαρμόσιμες ιδέες, όπως η συγκρότηση μιας ελληνο - ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Την ζήτησε πρόσφατα ο αρχηγός του κόμματός μου στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να την στηρίξει".


Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην επιτευχθείσα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την ανάγκη να δοθεί άμεσα μια "πνοή" ανάπτυξης στην δοκιμαζόμενη από την ύφεση και την ανεργία ελληνική οικονομία.


"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη μεγαλύτερη στην ιστορία ανταλλαγή κρατικών ομολόγων επετεύχθη. Είναι μια μεγάλη αναπνοή -αλλά μία μόνον- σ' έναν επώδυνο μαραθώνιο με δρομέα τον ελληνικό λαό  που υφίσταται δραματικές θυσίες και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες.

 

Η ελληνική οικονομία διασχίζει την έρημο της ύφεσης. Η ελληνική κοινωνία διασχίζει την έρημο της ανεργίας. Το εμπόριο διασχίζει την έρημο των λουκέτων. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια όαση. Την όαση της ανάπτυξης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.