ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντάξεις: Προς νέες περικοπές τον Ιούνιο;

13:13 - 15 Μαρ 2012 | Οικονομία
Συντάξεις: Προς νέες περικοπές τον Ιούνιο;
Εντείνονται οι φήμες που κάνουν λόγο για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις τον Ιούνιο, ενώ ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες περικοπές στις συντάξεις «αν συνεχιστούν η ύφεση και η ανεργία» άφησε ο Υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι το επίπεδο των συντάξεων της περιόδου 2012-2013 είναι διασφαλισμένο με βάση τα δεδομένα που έχουν προϋπολογιστεί, «αν όμως η ύφεση και η ανεργία συνεχιστούν και την περίοδο 2013-2015, τότε οι συντάξεις δεν μπορούν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο».

Παράλληλα, ο κ.Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής τονίζοντας ότι : «Αν όλοι οι ασφαλισμένοι ήταν συνεπείς στην καταβολή των εισφορών, τότε θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις εισφορές κατά 30. Το μήνυμα είναι καθαρό: Για ένα καλό επίπεδο συντάξεων πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» συμπλήρωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Τι έρχεται για το καλοκαίρι

Πέρα από το ενδεχόμενο καινούργιων μειώσεων στις συντάξεις, περικοπές αναμένεται να γίνουν στις δαπάνες του Δημοσίου, με έμφαση στους μισθούς, τις κοινωνικές δαπάνες και τα επιδόματα.

Ειδικότερα προβλέπεται:

- «Ψαλίδι» 3,2 δισ. ευρώ στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, με έμφαση στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων, καθώς και τις αποχωρήσεις περίπου 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012.

- Μείωση 6,3 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες, με έμφαση στο φάρμακο.

- Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων που θα φθάσουν το 60%, ύψους 2,1 δισ. ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 16 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.