ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EFSF: «Δουλεύει το σχέδιο εξόδου από την κρίση για την Ελλάδα»

13:53 - 16 Μαρ 2012 | Οικονομία
«Η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ
Μόνο καλά λόγια είχε για την Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του EFSF ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος έκδοσης ομολόγων για την επόμενη εβδομάδα, ενώ διαπίστωσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση «δουλεύει».

Ο Ρέγκλινγκ είπε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης».

Δεν συμφωνεί απολύτως μαζί του, όμως, ο ευρωτραπεζίτης Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος αναγνωρίζει πως έχουν γίνει μεν πολλά για την Ελλάδα, αλλά αυτά «δεν αποτελούν παρά μόνο το πρώτο βήμα» για τη διάσωση της χώρας.

«Έξι ή επτά βήματα απομένουν ακόμη να γίνουν» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Άσμουσεν μιλώντας σε εκδήλωση στο Φράιμπουργκ.

Ο Γερμανός τραπεζίτης, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εκτίμησε ότι οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στο νέο τριετές δανειακό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Ευρωτράπεζα για να τονώσει τη ρευστότητα των εμπορικών τραπεζών ήταν «θετικές».

Ο Άσμουσεν είπε ότι «το ευρώ είναι σταθερό» και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ ερμηνεύει τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος να ξεμείνει από πιστώσεις η ευρωζώνη έχει παρέλθει».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.