ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαζαρίδης: Να εφαρμόζονται οι κανόνες - Ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

16:56 - 16 Μαρ 2012 | Οικονομία
Λαζαρίδης: Να εφαρμόζονται οι κανόνες - Ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις
Oι αποκρατικοποιήσεις αυξάνουν τη διείσδυση των επενδυτών στο Χ.Α. αναφέρει μιλώντας στο «R» o πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης, ενώ ως προς το θέμα παραμονής των ΔΕΚΟ στο ταμπλό, ο πρόεδρος του Χ.Α. υποστηρίζει ότι θα πρέπει να είμαστε κοντά στους κανόνες της αγοράς.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι, «η ελληνική κεφαλαιαγορά κέρδισε στο παρελθόν σε μέγεθος και ποιότητα μέσω των αποκρατικοποιήσεων και αναβαθμίστηκε σημαντικά ως προς τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου στη χώρα μας. Σε αυτήν την πρώτη περίοδο των αποκρατικοποιήσεων αυξήθηκε η διείσδυση των επενδυτών τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Το παράδειγμα μας ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό της Πολωνίας η οποία στηριζόμενη στις αποκρατικοποιήσεις ανέδειξε την κεφαλαιαγορά της, ως μια από τις πιο ισχυρές της Ευρώπης».



Επίσης, «το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί, είναι σίγουρο ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και των ξένων δικτύων που διαμεσολαβούν για την μεταφορά κεφαλαίων. Το Χρηματιστήριο, αποδεδειγμένα, έχει πρόσβαση στα δίκτυα αυτά, όπως και στις «πηγές» της παγκόσμιας ρευστότητας. Ταυτόχρονα είναι μια αγορά που λειτουργεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Ε. κάτι που σαφώς αυξάνει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της».



Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «είναι δεδομένο ότι όσο πιο κοντά είμαστε στους κανόνες της αγοράς και ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές που αυτοί υιοθετούν, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχουμε στις προσπάθειες που κάνουμε, ειδικά σε μια περίοδο, που στο παγκόσμιο περιβάλλον των κεφαλαιαγορών, οι συνθήκες  άντλησης κεφαλαίων  είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, ενώ ταυτόχρονα  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρίες της ελληνικής αγοράς, να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά».

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 16 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.