ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόικα: Έφτασαν τα πρώτα 5,9 δισ. ευρώ

16:08 - 20 Μαρ 2012 | Οικονομία
Τρόικα: Έφτασαν τα πρώτα 5,9 δισ. ευρώ
H κυβέρνηση έλαβε την πρώτη δόση από τα δάνεια του νέου πακέτου διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το μεγαλύτερο μέρος της να καταλήγει στην αποπληρωμή ομολόγων που κατείχε η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, είπαν Έλληνες αξιωματούχοι την Τρίτη.

"Λάβαμε 5,9 δις ευρώ από την ευρωζώνη και 1,6 δις ευρώ από το ΔΝΤ", είπε στο Reuters  στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη.

 

 Το ποσό εισπράχθηκε τη Δευτέρα. Το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά 7,5 δις ευρώ, τα 4,66  δις, προορίζονται για την αποπληρωμή 3ετών ομολόγων που λήγουν την Τρίτη και βρίσκονται στην  κατοχή της ΕΚΤ και του ευρωσυστήματος. Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τόκους του  ίδιου ομολόγου. 

 Το υπόλοιπο τμήμα εξυπηρετεί πληρωμές του προϋπολογισμού. Φαίνεται να υπήρξαν και οι  πρώτες ευεργετικές συνέπειας στην εσωτερική αγορά καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  ξεχωριστά ότι τη Δευτέρα καταβλήθηκαν 239 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις του Δημοσίου έναντι  των φαρμακοποιών. 

 

 Το συνολικό κεφάλαιο του 3ετούς ομολόγου ήταν περίπου 14,5 δις ευρώ αλλά οι ιδιώτες που  κατείχαν τις σχετικές ομολογίες τις αντάλλαξαν στο πλαίσιο του (PSI).

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 20 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.