ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&B: Αύξηση κερδών κατά 57% και τζίρου κατά 8,5%

10:50 - 23 Μαρ 2012 | Οικονομία
Αύξηση καθαρών κερδών κατά 57% κατέγραψε στο σύνολο της χρήσης 2011 ο όμιλος S&B.Tα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους έφθασαν τα 20,6 εκατ. ευρώ, από 13,1 εκατ. ευρώ το 2010.Η S&B γνωστοποίησε πάντως ότι, λόγω των ζημιών σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2011, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο ενδέχεται να προτείνει εναλλακτικό τρόπο ανταμοιβής για τους μετόχους εν ευθέτω χρόνω.

Η S&B κατέγραψε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 8,5% στα 455,720 εκατ. ευρώ, από 420,134 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 13% στα 67,566 εκατ. ευρώ από 59,817 εκατ. ευρώ.

 

Η διοίκηση της S&B θα οργανώσει τηλε-διάσκεψη για να συζητήσεις τα αποτελέσματα με τον επενδυτικό κοινό σήμερα στις 23 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κρίτων Αναβλαβής, σχολίασε:

 

«Το 2011 υπήρξε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά για την S&B σε πολλά μέτωπα. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε ισχυρή αύξηση πωλήσεων και σημαντικά υψηλότερα κέρδη σε ένα μακρο-οικονομικό περιβάλλον γεμάτο αυξανόμενες προκλήσεις. Αξιοποιήσαμε τη διεθνή μας παρουσία και διαφοροποίηση, τις άριστες σχέσεις με τους πελάτες μας και τις βασισμένες σε ορυκτά βιομηχανικές λύσεις που παρέχουμε.

Επαναβεβαιώσαμε και διασαφηνίσαμε το Σκοπό και τις Αξίες μας και διαμορφώσαμε το νέο μας Όραμα για διατηρήσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη μέσω μιας ισόρροπης διεθνούς παρουσίας. Το αποτέλεσμα ήταν μια ευρεία αναδιοργάνωση του οργανισμού μας ώστε να ενισχυθεί η ικανότητά μας για την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών. Επιπλέον, και η αρχική συμφωνία για την πώληση της δραστηριότητάς μας στο βωξίτη στην Ελλάδα, στην οποία καταλήξαμε στο τέλος της χρονιάς, ευθυγραμμίζεται με αυτές μας τις ενέργειες.

Έχοντας κάνει ένα καλό ξεκίνημα το 2012 και με ισχυρή την οικονομική μας θέση, είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε τοποθετηθεί σωστά στις τρέχουσες συνθήκες. Ενώ παρακολουθούμε προσεκτικά τις οικονομικές τάσεις που εξακολουθούν να διαφοροποιούνται ανά γεωγραφική περιοχή, πιστεύουμε ότι έχουμε τη σωστή στρατηγική και τους απαραίτητους πόρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε εξωγενείς προκλήσεις, αλλά και να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε ελκυστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 23 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.