ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι

16:05 - 29 Μαρ 2012 | Οικονομία
«Ισοδύναμα μέτρα» προτείνει η ΝΔ για κατάργηση του τέλους ακινήτων. «Από που θα βρουν 2 δισ. ευρώ παραπάνω;» η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Για τα μέτρα προτίθεται να λάβει τον Ιούνιο ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη διάρκεια συνεδρίασης του διαγραμματειακού του κόμματος. Τάχθηκε κατά των οριζόντιων περικοπών που φέρνουν ύφεση, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει ενιαίος φόρος για τα ακίνητα.

 

«Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ

 

Για τα μέτρα του Ιουνίου είπε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα».

 

«Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο 2, προτείνει περικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ.

 

Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε.»

 

Τελος αναφέρθηκε και στις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας: «Δεν υπάρχει δέσμευση για μείωση των συντάξεων, εμείς επεξεργαζόμαστε ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους».

 

Έκλεισε τη σύντομη ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση».

 

 

 

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα βρουν τα 2 δισ. ευρώ;

 

 

Απαντώντας στις εξαγγελίες της ΝΔ για κατάργηση του φόρου των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αντικατάστασή του με ενιαίο φόρο επί των ακινήτων, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Δεν είναι ένα μόνιμο μέτρο, θα πρέπει να αντικατασταθεί από έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας. Αλλά, όταν βγαίνουν και λένε ότι θα το πάρουν πίσω τώρα, θα πρέπει να πουν και με ποιο ισοδύναμο μέτρο θα βρουν τα 2 δισ. ευρώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.