ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ): Η έξοδος από την κρίση απαιτεί την αναγνώριση από τους εταίρους μας των επιτευγμάτων μας

17:26 - 29 Μαρ 2012 | Οικονομία
Η προτεραιότητα που δίνει το δεύτερο μνημόνιο στις διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητη αλλά καθυστερημένη και δεν μπορεί να διορθώσει το κακό που έχει γίνει, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση της;» που οργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

Υποστήριξε επίσης ότι οι προτεραιότητες που έθεσε το πρώτο μνημόνιο όφειλαν να είχαν δώσει περισσότερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές με αντάλλαγμα την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ακόμη ότι:

- Η ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει να μιλά μόνο στις αγορές και να αποκαταστήσει το διάλογο με τους πολίτες της -οι οποίοι βλέπουν το ευρωπαϊκό όραμα της ανάπτυξης με κοινωνική ασφάλεια και δικαιοσύνη να κλονίζεται.

- Η έξοδος από την κρίση απαιτεί, εκτός από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, την αναγνώριση από τους εταίρους μας των επιτευγμάτων μας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε τέλος ότι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα δημιουργεί ένα νέο ήθος στην ελληνική πολιτική ζωή, αλλά η ελλιπής εφαρμογή των προγραμμάτων από το πελατειακό κράτος σε συνδυασμό με την αυστηρότητα τους, έχει ουσιαστικά διχάσει την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα ισχυρό αντί-ευρωπαϊκό ρεύμα. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθησή του ότι θα φανεί και στην πράξη των εκλογών ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πλειοψηφίας των Ελλήνων που θέλουν να μείνουν στο ευρώ και στην ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.