ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Στο ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτονται άλλες λύσεις παρά μόνο τους φόρους

13:29 - 30 Μαρ 2012 | Οικονομία
Συνέντευξη σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ.Μηταράκης ανέφερε πως σκοπός της ΝΔ είναι να εφαρμόσει τη διεθνή πρακτική στη φορολόγηση ακινήτων: «Εμείς στη Ν.Δ. έχουμε μιλήσει για τις συντάξεις και τους πολύτεκνους από τον Μάιο του 2011 και από τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου για το χαράτσι. Αυτά δεν είναι παροχές ενόψει εκλογών... Τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα θέλουμε να τους πετύχουμε. Είπαμε συγκεκριμένα ότι θα καταργήσουμε το χαράτσι και θα ενοποιηθεί στο ΕΤΑΚ, σε χαμηλότερο όμως επίπεδο, με ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ και του φόρου μεταβίβασης. Ως αντίβαρο, θα αυξηθεί το ελάχιστο κόστος οικοδομής και θα δημιουργηθεί φόρος υπεραξίας που θα επιβάλλεται όταν κάποιος ιδιώτης πουλήσει, κερδίσει και εισπράξει. Αυτό που προτείνουμε είναι η βέλτιστη διεθνής πρακτική στις δυτικές οικονομίες για την φορολογία ακινήτων. Δεν θεωρώ ότι θα αρνηθούν οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουμε το ίδιο σύστημα που εφαρμόζουν αυτοί στις χώρες τους».

 

 

Στο ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτονται άλλες λύσεις παρά μόνο τους φόρους, υποστήριξε ο κ.Μηταράκης. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα,«ο κ. Βενιζέλος είπε χθες ότι αν δεν έβαζα το χαράτσι θα έπρεπε να βάλω άλλους φόρους ή να κόψω μισθούς. Δεν βλέπει άλλες εναλλακτικές. Δεν βλέπει την πραγματική οικονομία, την σπατάλη του δημοσίου και την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων. Στο ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτονται άλλες λύσεις παρά μόνο τους φόρους».

 

Τέλος, έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ύφεσης:«Υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο είναι η κατάσταση της οικονομίας που επηρεάζεται από τα υφεσιακά μέτρα. Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι πως θα βουλιάξουμε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως η οικονομία θα ξαναπάρει μπρος... Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να μειώνεται η ύφεση και αυτό δημιουργεί μια πολύ μεγάλη αγωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.