ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δ. Σιούφα με Κ. Καραμανλή

14:59 - 17 Αυγ 2006 | Οικονομία
Συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών με τον πρωθυπουργό είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σιούφας δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σημειώνοντας ότι και το δεύτερο τρίμηνο του 2006 ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 4,1% υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού.

Ο κ. Σιούφας ενημέρωσε επίσης τον κ. Καραμανλή για την λειτουργία των αγορών, τα περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης, αλλά και το πρόσφατο ταξίδι του στην Αλβανία.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κερδοσκοπία ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Δεν συμφωνώ ότι οι κερδοσκόποι έχουν στήσει χορό. Μπορεί να εμφανίζονται ορισμένες ακραίες περιπτώσεις στην αγορά, αλλά υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι σε συνεργασία και με τις Νομαρχίες και επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα και ποινές».

Σε ό,τι αφορά την αγορά των καυσίμων, είπε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αναλάβει το θέμα και σε δεσμευτικό χρονικό διάστημα θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πάντως, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός πως οι τιμές του Μπρέντ έφθασαν σε ύψη ρεκόρ, εντούτοις η αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα είναι 16-17% φθηνότερη απο ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η προσπάθεια είναι συνεχής και πως όλα αυτά δεν σημαίνει ότι προκαλούν ικανοποίηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που επιδιώκει με όλα τα δυνατά μέσα να περιορίσει την ακρίβεια κάτω από τον πληθωρισμό.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλακάουτ, καθώς τις επόμενες ημέρες προβλέπονται υψηλότατες θερμοκρασίες, ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχετικά με την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως αναμένονται μελέτες και σχετικές εισηγήσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά.

Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε πως «δεν τίθεται θέμα» για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ χαρακτήρισε σημαντική και γενναία την πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Δήλωσε αλληλέγγυος στην πρωτοβουλία αυτή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, όπως προβλέπεται απο το Σύνταγμα, αλλά ταυτόχρονα να μην ταλαιπωρούνται πέντε εκατομμύρια πολίτες, όταν γίνονται μικρές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, είπε ο κ. Σιούφας, για δημόσιο διάλογο, είναι στη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να δώσει λύση και να μην ταλαιπωρούνται οι Αθηναίοι, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ο εμπορικός κόσμος και ταυτόχρονα να διεξάγονται ελεύθερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.