ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταλάρα: «Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο PSI για την Ελλάδα»

20:07 - 06 Απρ 2012 | Οικονομία
Νταλάρα: «Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο PSI για την Ελλάδα»
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να αποκλίνουν η σημερινή κυβέρνηση ή η επόμενη από τους στόχους που έχουν τεθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του IIF, ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε τροχία ανάκαμψης».

Σενάρια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του «κουρέματος», απέρριψε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα, αναφέροντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως η χώρα έχει μπει «σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης».

Στη συνέντευξή του, o Τσ.Νταλάρα υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει «ένα πολύ κρίσιμο καλοκαίρι μπροστά της, στο οποίο μπορεί να αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ». «Εύχομαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα βρεθούμε να έχω επιβεβαιωθεί ως προς αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Για τις εκλογές

Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε να συμμερίζεται την ανησυχία του ΔΝΤ πως «οι εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητα και κάποια ανησυχία στις αγορές», τονίζοντας όμως πως το ίδιο μπορεί σε συμβεί σε κάθε χώρα που μπαίνει σε μία αντίστοιχη προεκλογική περίοδο κατά την οποία είναι εύκολο να γίνουν λάθη.

«Είναι σημαντικό ότι πλέον το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνειδητοποιεί την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα» δήλωσε για να προσθέσει πως «η παρούσα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει πάση θυσία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Τέλος, ο επικεφαλής του IIF υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αποδώσουν μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τη μία μέρα στην άλλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.