ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα τρία χαρτιά της Εθνικής Χρηματιστηριακής

01:11 - 12 Απρ 2012 | Οικονομία
Folli Follie, Μυτιληναίος και Frigoglass είναι οι top επιλογές της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

Η ΑΧΕΠΕΥ πιστεύει ότι ο Όμιλος FF είναι μια ελκυστική επενδυτική πρόταση, διότι ο Όμιλος έχει σημαντική έκθεση στις διεθνείς αγορές με το 50% των καθαρών εσόδων πωλήσεων του 2011 να προέρχεται από εργασίες στο εξωτερικό.Επίσης, έχει επίσης σημαντική έκθεση στην Ασία, που παράγει συνολικά περίπου το 37% των συνολικών πωλήσεων. Η στρατηγική συνεργασία με τη Fosun που κατέχει σήμερα το 13,4% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην κινεζική αγορά όπου ο Όμιλος αύξησε τα σημεία πώλησης κατά 25% το 2011. Η περσινή αναδιοργάνωση, σύμφωνα με την οποία η Folli Follie και η Elmec, απορροφήθηκαν από τα ΚΑΕ, οδήγησε σε μια πιο απλοποιημένη δομή του Ομίλου και σε σημαντική μείωση του αριθμού απασχολούμενων.

 

Frigoglass

 

Η Frigoglass γιατί έχει περιορισμένη έκθεση στην ελληνική αγορά (κάτω του 5%). Η Frigoglass διαπραγματεύεται με EV/EBITDA2012 στο 4.9x έναντι ενός forward 2008-2010 EV / EBITDA των 5.5x (βασικό σενάριο EV/EBITDA 2012: 3.9x). Συνεπώς, τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προσφέρουν ένα αρκετά ελκυστικό σημείο εισόδου.

 

Mυτιληναίος

 

Τέλος, διατηρεί τον Μυτιληναίο στις κύριες επιλογές της γιατί η διαφοροποιημένη βάση των στοιχείων του ενεργητικού του Ομίλου συνδυάζει την έκθεση στα μέταλλα / εξόρυξη (μέσω του Αλουμίνιου της Ελλάδος) και την ενέργεια (μέσω της ΜΕΤΚΑ και Protergia). Η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Τονίζεται ότι η αγοραία αξία της συμμετοχής του Μυτιληναίου στη ΜΕΤΚΑ σε συνδυασμό με το μετοχικό κεφάλαιο ύψους € 215εκ. της Αλουμίνιον της Ελλάδος συνυπολογίζονται στα  366 εκατ. ευρώ, αξία σχεδόν ίση με την κεφαλαιοποίηση του Μυτιληναίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.