ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαγοπότι εκατομμυρίων σε εννέα ακόμη υποκαταστήματα του ΙΚΑ

09:23 - 17 Απρ 2012 | Οικονομία
Στο στόχαστρο το ΙΚΑ Πατησίων. Η κορυφή του παγόβουνου ήταν οι αποκαλύψεις για το ΙΚΑ Καλλιθέας.

Οι αποκαλύψεις για το πάρτυ διασπάθισης που λάμβανε χώρα στο ΙΚΑ Καλλιθέας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και η απογραφή των ασφαλισμένων φαίνεται να αποκαλύπτουν όργιο σπατάλης σε τουλάχιστον εννέα ακόμη υποκαταστήματα στην Αθήνα και την περιφέρεια. Η απάτη-καρμπόν με αυτή που αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας αφορά την υφαρπαγή δεκάδων εκατομμυρίων μέσω της χορήγησης συντάξεων-«μαϊμού» και με διαφόρων ειδών ασφαλιστικές απάτες.

 

Ήδη στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το ΙΚΑ Πατησίων, όπου από την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων στις κεντρικές ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ εντοπίστηκαν παράτυπες συναλλαγές. Ως προς τη δομή, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο της Καλλιθέας.

 

Στο ΙΚΑ Πατησίων ωστόσο το σκάνδαλο εντοπίζεται κυρίως στις παροχές των συντάξεων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκε πλήθος ατασθαλιών και καταβολή εκατομμυρίων ευρώ σε δικαιούχους-«μαϊμού».Ηδη η Οικονομική Αστυνομία συγκεντρώνει καταθέσεις από εμπλεκομένους, κυρίως μη δικαιούχους συντάξεων, που εισέπρατταν με παράτυπες διαδικασίες μεγάλα ποσά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 17 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.