ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: «Βουτιά» στον Πασχαλινό τζίρο κατά 40%

12:53 - 19 Απρ 2012 | Οικονομία
«Απογοητευτική η κίνηση της αγοράς για την περίοδο των γιορτών» σύμφων με τον ΕΣΘ.

Σε έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για το χρονικό διάστημα της Μ. Εβδομάδας,καταγράφηκε μείωση τζίρου που προσεγγίζει ακόμη και το 40%.

 

Ειδικότερα, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου το 98% των καταστηματαρχών δηλώνει πτώση του τζίρου του κατά 37%. Στην περιοχή της Εγνατίας - Ιων. Δραγούμη και Βενιζέλου το 100% των ερωτηθέντων είδε μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό 35%.

 

Στην περιοχή της Τσιμισκή - Αγ.Σοφίας Μητροπόλεως - Προξ. Κορομηλά το 97% των καταστηματαρχών έχει 37% πτώση στο τζίρο του σε σχέση με πέρυσι. Στην περιοχή της Ερμού  Βασ. Ηρακλείου - Δημ.Γούναρη, το 100% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου του σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό κατά μέσο όρο 40%.

 

Εξίσου απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου, αφού στη δυτική Θεσσαλονίκη το 100% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου σε ποσοστό 35% και στην ανατολική Θεσσαλονίκη το 100% των εμπόρων δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου κατά 37%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.