ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Με εξαθλιωμένους δημόσιους υπαλλήλους οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν

21:00 - 23 Απρ 2012 | Οικονομία
Δέσμη προτάσεων για το κράτος και τη δημόσια διοίκηση κατέθεσε κατά τη σημερινή της επίσκεψη στην ΑΔΕΔΥ, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

"Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με εξαθλιωμένους, κατασυκοφαντημένους και υπερχρεωμένους δημοσίους υπαλλήλους. Παραγωγικό δημόσιο σημαίνει εξάλειψη της πολυνομίας, μηχανοργάνωση, πάταξη της γραφειοκρατίας και σωστή οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού", τόνισε η κ. Κατσέλη.
Αναλυτικότερα, οι προτάσεις που κατέθεσε η πρόεδρος του κόμματος αφορούν: στη ριζική αναδιάρθρωση του κράτους, την κατάργηση όλων των διορισμένων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ, την αποσύνδεση κοινωνικών ομάδων από το κράτος, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μέσω της οποίας μπορούν να εξασφαλισθούν 10 δισ. ευρώ, την τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα ώστε ο διορισμός των Γενικών Διευθυντών και οι προαγωγές να γίνονται από όργανα που διασφαλίζουν την ανάδειξη των αξιοτέρων και όχι των ημετέρων, τη διαμόρφωση ενός πραγματικά δίκαιου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα, την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση και, τέλος, την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.