ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tαμβακάκης: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες πώλησης του Αστέρα

01:14 - 26 Απρ 2012 | Οικονομία
Tαμβακάκης: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες πώλησης του Αστέρα
Σωσίβιο ο Αστέρας Βουλιαγμένης για χρέος και ΕΤΕ.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης είπε ότι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες πώλησης του Αστέρα, ενώ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πουληθεί ένα ποσοστό μέχρι 255 της Finansbank στην Τουρκία. Ο ίδιος προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα, ενώ δεν έχουν διευθιετηθεί ακόμα οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Πρώτα θα γίνει αυτό, είπε ο CEO της ΕΤΕ και στη συνέχεια οι τράπεζες θα συζητήσουν με τους θεσμικούς για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

 

Επίσης, είπε ότι άμεσα συστήυνονται δύο θυγατρικές, μία για τις θυγατρικές στα Βαλκάνια και μία για τα ακίνητα.

 

Αστέρας Βουλιαγμένης

 

Επισπεύδονται οι διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης από το Δημόσιο. Ως γνωστόν το Δημόσιο κατέχει το 1/3 της γης του Αστέρα Βουλιαγμένης και η υπόλοιπη έκταση ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Τουλάχιστον η Εθνική, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, "καίγεται" για την πώληση της έκτασης αφού τα έσοδα θα κατευθυνθούν για την βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Παράλληλα, σημαντικά fund έχουν κάνει ήδη διερευνητικές επαφές.

Κοινό μυσικό αποτελεί το ζωηρό ενδιαφέρον που έχει δείξει ο εμίρης του Κατάρ για τον Αστέρα, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει στο παρελθόν αμερικανοί επενδυτές, αλλά και εγχώριοι εφοπλιστές που αναζητούν το mega deal για τον Αστέρα.

Πρώιμες συζητήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσαν για ένα τίμημα της τάξεως των 250 εκατ.ευρώ δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές για ένα ακίνητο που θεωρείται από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της ΝΑ Μεσογείου, παρόλο που ο όμιλος είναι εδώ και χρόνια ζημιογόνος και η κεφαλαιόποιηση του είναι στα τάρταρα. Μία πιο ψύχραιμη αποτίμηση της αξία του Αστέρα τοποθετεί την αξία του αρκετά πάνω από το 1 δισ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα φιλέτα του Δημοσίου, στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαγωνισμοί για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για 90 χρόνια, με μνηστήρες τη Lamda Development, την Talima Ventures, και τη Red,  εννιά εγχώριοι και διεθνείς μνηστήρες, με πιο βαρύγδουπο το όνομα του πολυεκατομμυριούχου Τραμπ έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό, ενώ στον αντίποδα προς αλλαγή οδεύει το μοντέλο παραχώρησης (επιφάνεια) στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, καθότι μόνο ένα αμερικάνικο fund εμφανίστηκε ως υποψήφιο.Νομική εμπλοκή έχει εμφανιστεί στο μεταξύ για το πρώην γκολφ της Αφάντου στη Ρόδο, ο διαγωνισμός για το οποίο λήγει στις 22 Μαΐου.


Περιουσία

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει:

Τα ξενοδοχεία"Arion Resort & Spa, The Luxury Collection", "The Westin Athens" όπως μετονομάστηκαν, δυναμικότητας 123 και 162 δωματίων αντίστοιχα,τα οποία περιλαμβάνουν συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένους.


Το συγκρότημα των 58 bungalows


To εστιατόριο πολυτελείας «Matsuhisa Athens»


Το εστιατόριο Ταβέρνα 37


Το Arion Beachbar και Westin Pool bar


Κτίριο διοίκησης και χώρους αθλοπαιδιών


Χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων


Ελικοδρόμιο


Την παραλία ASTIRBEACH


Το κτίριο ασφάλειας και υποδοχής-Κεντρική Πύλη

 

Υπό ανακαίνιση βρίσκονται:

Το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» όπου μετά την ολοκλήρωσή του, θα μετονομαστεί σε «W Athens»


Το συνεδριακό κέντρο με υπόγειους χώρους στάθμευσης


Το εστιατόριο-club «9 Μούσες»


Ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων με δυνατότητα φιλοξενίας 600 ατόμων



Δ.Κώτσος

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 14:45 - 26 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.