ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hurriyet: Να αγοράσουν οι Τούρκοι ελληνικά πλοία ... κοψοχρονιά

18:13 - 30 Απρ 2012 | Οικονομία
"Τα ελληνικά πλοία περιμένουν τους Τούρκους επενδυτές:Εφοπλιστής''. Με αυτό τον τίτλο, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet επικαλείται δηλώσεις του Γεράσιμου Αγούδημου, σύμφωνα με τις οποίες ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής καλεί τους Τούρκους να αγοράσουν ελληνικά πλοία, καθώς λόγω κρίσης είναι φθηνότερα κατά 50%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αγούδημος εμφανίζεται βέβαιος ότι ορισμένοι Έλληνες εφοπλιστές είναι έτοιμοι να πουλήσουν πλοία αξίας 80.000 και 100.000 ευρώ στη μισή τιμή, λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν δάνεια.
Οι δηλώσεις του μάλιστα φέρεται να περιέχονται σε σημείωμα του τουρκικού υπουργείου Ναυτιλίας της Τουρκίας προς τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Τουρκίας.
Η Hurriyet γράφει πως σε πρόσφατη συνάντηση του κ. Αγούδημου με εκπροσώπους του τουρκικού υπουργείου, ο Έλληνας εφοπλιστής πρότεινε τις γραμμές Αϊβαλί-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη και Σμύρνη-Τσεσμέ-Πειραιάς ως αξιοποιήσιμες. Επίσης, τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Ηγουμενίτσας θα μπορούσαν να προσφέρουν εμπορική σύνδεση στην Τουρκία με την Ευρώπη.
Το τουρκικό υπουργείο αναφέρει επίσης στο σημείωμα ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τις τουρκικές εταιρείες είτε να εξαγοράσουν κάποια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία είτε κάποιο πλοίο που εκτελεί συγκεκριμένη γραμμή.
Προτείνει μάλιστα την εξαγορά ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων από τις άμεσες επενδύσεις, ώστε να ξεπεραστούν πιο εύκολα «τεχνητά εμπόδια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.