ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα αλλάξει το δημοσιονομικό σύμφωνο επιμένουν Σόϊμπλε - Γιούνγκερ

11:16 - 08 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Δεν θα αλλάξει το δημοσιονομικό σύμφωνο επιμένουν Σόϊμπλε - Γιούνγκερ
Φρένο στο κλίμα ευφορίας που επικρατεί σε Παρίσι και Αθήνα από τους δύο οικονομικούς αξιωματούχους

Εμμένουν ο επικεφαλής του Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στην άποψη πως δε θα υπάρξει αλλάγη στα συμφωνηθέντα για το δημοσιονομικό πρόγραμμα που έχει οριστεί για τις χώρες της Ευρωζώνης.

 

 

Σόϊμπλε: «Δεν πρόκειται να αλλάξει στάση η Γαλλία»

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ευρώπη τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί και επανέλαβε ότι αυτό «είναι και ο καλύτερος δρόμος, προκειμένου η Ελλάδα να βοηθηθεί στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

Ανέφερε επίσης ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσής του. Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η Γαλλία θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική και υπό τη νέα ηγεσία της.

 

 

Ναι μεν αλλά από τον Γιούνγκερ

 

«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες» ωστόσο «δε θα αλλάξουν όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπεύθυνος του Eurogroup. Ο Γιούνκερ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF ότι ο Ολάντ του τηλεφώνησε και ότι ο ίδιος δήλωσε στον εκλεγμένο πρόεδρο ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Όπως είπε, δεν γίνεται να ξανανοίξει το θέμα του δημοσιονομικού συμφώνου. "Δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου, δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση" σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο "είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης", συνέχισε.

Ο Γιούνκερ σημείωσε ότι είναι σωστό ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία. "Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα", είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 08 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.