ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Στην «εντατική» η Bankia - Μεγαλώνει η ανησυχία στη Μαδρίτη

10:45 - 28 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Ισπανία: Στην «εντατική» η Bankia - Μεγαλώνει η ανησυχία στη Μαδρίτη
Μετά την πικείμενη κρατικοποίηση της Bankia, η κυβέρνηση Ραχόι εξετάζει το ενδεχόμενο να στραφεί στο EFSF για άλλα 30 δισ. ευρώ για άλλες τρεις τράπεζες

Η μετοχή της Bankia έπεσε πάνω από 20%, ως αντίδραση των αγορών για το - μεγαλύτερο του αναμενομένου- πακέτου διάσωσης που χρειάστηκε η τράπεζα από την Ισπανική κυβέρνηση.

 

Εκτιμάται ότι η Bankia θα χρειαστεί να ζητήσει συνολικά 19 δισ. ευρώ για το πακέτο διάσωσης, πόσο που είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν προβλέψει οι αναλυτές (15 δισ. ευρώ).


Το δεκαετές ομόλογο της Ισπανίας έπεσ 17 μονάδες βάσης στο 6,46%, την ώρα που κόστος δανεισμου για προστασία κατά ενδεχόμενης ισπανικής χρεοκοπίας έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ από τον περασμένο Νοέμβριο.

 

 

Ο EFSF στο προσκήνιο

 

Το μεγαλύετρο ερώτημα που προκύπτει για τις αγορές είναι τι σημαίνει για την Ισπανία και για την επόμενη μέρα η συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το που θα βρεί τα λεφτά η Ισπανία για να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες. Οικονομικοί αναλυτές και διαρροές από Μδρίτη και Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ραχόι θα ζητήσει βοήθεια από τον EFSF.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 28 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.