ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν φεύγει από την Ελλάδα η Diageo

12:10 - 31 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Δεν φεύγει από την Ελλάδα η Diageo
Kι όμως, υπάρχουν πολυεθνικές που δεν αφήνουν την Ελλάδα στα δύσκολα.

 

Φωτιές άναψε δημοσίευμα του Reuters, για πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και πρόκειτα να φύγουν, τρομαγμένες από τα σενάρια της δραχμής. Στις φήμες αυτές απαντά η Diageo Hellas καιο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εγκαταλείπει την Ελλάδα. Η εταιρεία που αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο ποτών και αναψυκτικών, διαμηνύει ότι η επιλογή της στην Ελλάδα δεν είναι ευκαιριακή, αντίθετα σκοπεύει να επενδύσει στο εμπορικό της δίκτυο, χωρίς να περιορίσει τη διάθεση των προϊόντων της.

 

Οπως τόνισαν κύκλοι της διοίκησης της εταιρείας, τα τελευταία δύο χρόνια, η οικονομική κρίση αλλά και η υπέρμετρη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ,  έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση στα έσοδα και στην ίδια και σε όλο τον κλάδο Αυτό οδηγεί στο να μειωθούν τόσο από τον κλάδο, όσο και από την ίδια την Diageo οι επενδύσεις και τα κονδύλια για διαφήμιση και προώθηση. 

 

Οι δυσκολίες στην αγορά, αλλά και η πίεση στην κατανάλωση, καθώς και τα φορολογικά υπερβάρη, δεν εμπόδισαν την Diageo Hellas, να παραμένει μια κερδοφόρα επιχείρηση. Τα προϊόντα της εταιρείας εξακολουθούν να κατέχουν κορυφαία θέση στη προτίμηση  των ελλήνων καταναλωτών και διανέμονται σε χιλιάδες σημεία πώλησης μέσα από ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο σε όλη τη χώρα.

 

Οπως κατηγορηματικά τονίζει η εταιρεία, τα δημποσιεύματα δεν την αφορούν και σημειώνει, ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει τη διάθεση των προϊόντων της στην Ελλάδα. Αντίθετα θα στηρίξει τους εμπορικούς της εταίρους και εάν είναι δυνατόν θα διευρύνει το εμπορικό της δίκτυο.

Επίσης προσθέτει, ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αλλάξει τη πολιτική διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων της.

 

«Δεν έχουμε κανένα πλάνο αποχώρησης της εταιρείας από τη χώρα, στην οποία όπως αναφέρουμε και παραπάνω δραστηριοποιούμαστε επιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια» καταλήγει η Diageo Hellas.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.