ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ισοδυναμεί με κόλαση

21:12 - 12 Ιουν 2012 | Οικονομία
Κόλαση χαρακτήρισε το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή που είχε ένα νόμισμα το οποίο απλώς το υποτίμησε. Θα πάμε σε άλλο νόμισμα και πηγαίνοντας σε άλλο ξένο νόμισμα θα ανοίξουν πολύ μεγάλες τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών, των ιδιωτών, των επιχειρήσεων", υποστήριξε.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, πρόσθεσε, πρέπει να δεσμευτεί ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ή μάλλον θα κάνει πράξεις ή δεν θα κάνει παραλείψεις που ενδεχομένως θα διακυβεύσουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα της εθνικής οικονομίας είναι η έλλειψη ρευστότητας και συμπλήρωσε ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας να ξεφύγει από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, προχωρώντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.