ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: «Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ για να ταρακουνηθούν οι Ευρωπαίοι»

08:57 - 15 Ιουν 2012 | Οικονομία
«Θα είναι τεράστια η ζημία για τη Βρετανία αν η Ευρωζώνηδιαλυθεί άναρχα» είπε ο Τζόρτζ Όσμπορν

Ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, προκειμένου να ταρακουνηθούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ 'Οσμπορν, μιλώντας στους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα του.

Στην ίδια ομιλία, ο Βρετανός υπουργός τάχθηκε ευθέως υπέρ της τραπεζικής ένωσης στα όρια της ευρωζώνης, ως απόρροιας όμως της κοινής νομισματικής πολιτικής, στην οποία πάντως το Λονδίνο δεν μετέχει, αλλά και υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Επεσήμανε,παράλληλα, ότι «είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία, εάν το ευρώ καταρρεύσει με τρόπο μη-συντεταγμένο» .

Ο κ. Όσμπορν κάλεσε ευθέως, πρωτίστως τη γερμανική πολιτική ηγεσία και επικουρικά τις ηγεσίες κι άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών οικονομικών, να πράξουν περισσότερα, βοηθώντας τα μέλη της ευρωζώνης με τις συγκριτικώς ασθενέστερες οικονομίες επιτρέποντας να κυκλοφορήσουν τα ευρωομόλογα, στηρίζοντας καλύτερα τις περισσότερες τράπεζες στην ευρωζώνη και επιτηρώντας στενότερα την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών των μελών της ευρωζώνης.

Τέλος ο κ. Οσμπορν απέκλεισε τα μέλη της ευρωζώνης να επιβάλουν τις απόψεις τους για καίρια οικονομικά ζητήματα στα μέλη της ΕΕ εκτός ευρωζώνης, όπως είναι η Βρετανία, προσβλέποντας στα πολιτικά οφέλη λόγω της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία, στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές το 2015, όπως εκτιμάται από το Ρόιτερς.

Επίσης, ζήτησε εύχρηστες, προληπτικού χαρακτήρα λύσεις, όταν εκδηλώνονται αναπάντεχα στο πλαίσιο της χρηματο-πιστωτικής λειτουργίας ζημιογόνα συμβάντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.