ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To γύρο του κόσμου κάνει το ελληνικό θρίλερ

20:03 - 17 Ιουν 2012 | Οικονομία
To γύρο του κόσμου κάνει το ελληνικό θρίλερ
Τα exit poll έκαναν με αστραπιαία τατύτητα το γύρο του κόσμου με την αγωνία πλέον να χτυπά «κόκκινο» σε διεθνές επίπεδο.

Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η οριακή μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές πύλες των μεγαλύτερων διεθνών μέσων σε Ευρώπη και Αμερική, απευθείας ανταποκρίσεις και συνδέσεις με την Ελλάδα για την εκλογική αναμέτρηση, στην οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» την καθοριστική στιγμή για το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της Ευρωζώνης.

 

Η φράση ότι «κάθε ψήφος μετρά» δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Κρις Μόρις, τονίζοντας πως δίνεται μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στα κόμματα που τάσσονται υπέρ και κατά του προγράμματος διάσωσης, και η διεθνής προσοχή είναι στραμμένη στην Αθήνα καθώς ,μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μετάδοση της κρίσης και να προκαλέσει αναταράξεις σε όλη την παγκόσμια οικονομία.

 

Η έκβαση των exit poll «ταξίδεψε αστραπιαία» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN να συνδέεται απευθείας με την Ελλάδα και την κρατική τηλεόραση. Το CNN φιλοξενεί από το πρωί εκτενές ρεπορτάζ για την Αθήνα και η ελληνική προσφυγή στις κάλπες είναι σταθερά πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική του έκδοση.

 

Εξίσου άμεσα μετέδοσαν το σύνολο των exit poll Reuters και Associated Press, με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων να επαναλαμβάνει πως αυτή είναι μία εκλογική αναμέτρηση που θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 17 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.