ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: «Παράταση δύο χρόνων θα ζητήσει η Ελλάδα για οικονομικό της πρόγραμμα»

10:11 - 19 Ιουν 2012 | Οικονομία
WSJ: «Παράταση δύο χρόνων θα ζητήσει η Ελλάδα για οικονομικό της πρόγραμμα»
«Δε φαίνεται να αλλάζει εύκολα τη θέση της η Άνγκελα Μέρκελ» υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα

Η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί αναμένεται να ζητήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες παράταση δύο χρόνων προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, «οι νικητές των κυριακάτικων εκλογών ετοιμάζονται να ζητήσουν από την Ευρώπη περισσότερο χρόνο να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες». Η Wall Street Journal προσθέτει ότι η συντηρητική παράταξη Νέα Δημοκρατία και πιθανόν ο εταίρος της κυβέρνησης οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, συνεργάζονται ώστε να προτείνουν στις χώρες της ευρωζώνης παράταση δύο χρόνων ώστε η Ελλάδα να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάτι που σημαίνει ότι επιπλέον των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στις αρχές του χρόνου, να απαιτηθούν ακόμη 16 δισ. ευρώ χρηματοδότηση από την Ευρώπη, σύμφωνα με αξιωματούχους κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.
 
Αυτή η πρόταση θα θέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες μπροστά σ’ ένα ακόμη δίλημμα αν και η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη συνεδρίαση των G20 τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί αμεσότατα στις δεσμεύσεις της και ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο μνημόνιο. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο χρόνο είναι πρόθυμη να δώσει επιπλέον η Γερμανία στην Ελλάδα, κατά το δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι το θέμα θα συζητηθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, αναμένεται η νέα κυβέρνηση να ζητήσει την επιτάχυνση της απελευθέρωσης 6,6 δισ. ευρώ ώστε η ελληνική πολιτεία να πληρώσει τις καθυστερούμενες οφειλές της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως προμηθευτές φαρμάκων κα κατασκευαστές οδικών έργων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 19 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.