ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα φαβορί για το οικονομικό επιτελείο

13:09 - 20 Ιουν 2012 | Οικονομία
Τα φαβορί για το οικονομικό επιτελείο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, κ. Βασίλης Ράπανος, θα αναλάβει εκτός απροόπτου το πιο δύσκολο υπουργείο, αυτό το Οικονομικών. Δείτε ποια άλλα ονόματα έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Την ώρα που αποτελεί θέμα ωρών ο σχηματισμός της κυβέρνησης, όλα τα φώτα είναι στραμένα στο ποιος θα αναλάβει το ΥΠΟΙΚ. Ο  Βασίλης Ράπανος,  είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος και θα συνοδέψει άτυπα τον κ. Γ. Ζανιά στο αυριανό Eurogroup.

 

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ έχει εκφράσει και πρόσφατα αλλά και στο παρελθόν τους φόβους για να αναλάβει επίσημα πόστο μέσα στην κυβέρνηση, αλλά οι αντιστάσεις του φαίνεται υποχώρησαν και τελικά πείστηκε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

 

Αμέσως μετά στη «λίστα» είναι ο τωρινός υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας. Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής στο υπουργείο που ανέλαβε ως υπηρεσιακός και οι γνώσεις του για την αγορά τον κατατάσουν πολύ ψηλά στη λίστα, αν ο κ. Ράπανος δε δεχθεί να γίνει υπουργός.

 

Για το υπουργείο που είναι τώρα ο κ. Στουρνάρας, της Ανάπτυξης υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τον Κώστα Χατζηδάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ θεωρείται από τη Συγγρού ως η πιο ενδεδειγμένη λύση για ένα πολύ κρίσιμο χαρτοφυλάκιο. Δεδομένου της άριστης γνώσης για την αγορά που έχει ο κ. Χατζηδάκης, δε φαίνεται να μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, μιας και αυτή η θέση θεωρείται από τις λίγες «κλειδωμένες» για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 20 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.