ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ζήτησε ο Ολάντ από τον Ντράγκι - Συνάντηση και με Μέρκελ

09:11 - 25 Ιουν 2012 | Οικονομία
Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε στα Ιλίσια Πεδία στοΠαρίσι η συνάντηση Ολάντ - Ντράγκι. Το μόνο που διέρευσε από τη συνάντηση ήταν το πως μπορεί η ΕΚΤ να γίνει περισσότερο αποτελεσματική. Την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, ο κ. Ολάντ θα δώσει στις 28-29 Ιουνίου την πρώτη του μεγάλη μάχη στην Ευρώπη και όλα δείχνουν ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία με τους σημαντικότερους εταίρους του, πριν βρεθεί ανάμεσα στους «27».

Έτσι, σήμερα φθάνει στο Παρίσι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοινώθηκε από την γαλλική προεδρία, η οποία όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, θα ξαναδεί την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται και αυτή στο Παρίσι. Είναι προφανές ότι η συνάντηση των «4» στη Ρώμη την περασμένη Παρασκευή, δεν ήταν επαρκής για την πλήρη επανασύνδεση του γαλλογερμανικού ζεύγους.

Στη Ρώμη, επετεύχθη η συμφωνία για ένα σχέδιο ανάπτυξης με τα πρώτα 130 δισ. ευρώ, η Γαλλία όμως θέλει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να πείσει και για την εναρμόνιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, με μια κεντρική διοικητική αρχή που θα εγγυάται παράλληλα και για τις καταθέσεις των πολιτών.

Στη σκληρή αντιπαράθεσή του με τη Μέρκελ εκτιμάται ότι ο Ολάντ διατηρεί ως διαπραγματευτικό ατού την επικύρωση του Δημοσιονομικού Σύμφωνου που δεν έχει έλθει ακόμα στη νέα Βουλή.

Για να το πετύχει χρειάζεται τη στήριξη των οικολόγων, αλλά και της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.