ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Βρυξέλλες Βενιζέλος - Κουβέλης, μόλις αναρρώσει ο Σαμαράς

15:11 - 25 Ιουν 2012 | Οικονομία
Στις Βρυξέλλες Βενιζέλος - Κουβέλης, μόλις αναρρώσει ο Σαμαράς
Την απόφασή τους να επισκεφτούν τις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό, μόλις αυτός αναρρώσει, ανακοίνωσαν σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα την Δευτέρα οι κ.κ. Βενιζέλος - Κουβέλης, ενώ τηλεφωνικά συνομίλησαν και με τον πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Κουβέλης, όσο και ο κ. Βενιζέλος είπαν ότι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα, τόνιζαν τηνανάγκη της δημιουργίας "εθνικής ομάδας" διαπραγμάτευσης στην οποία θα μετέχουν οι τρεις αρχηγοί και ο υπουργός Οικονομικών.

 

Στο μεταξύ, δεν θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28-29 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν συγκεκριμένα βήματα για τη δημιουργία μιας διασυνοριακής τραπεζικής ένωσης, μια στενότερης δημοσιονομικής ολοκλήρωσης και το ενδεχόμενο σύστασης ενός ταμείου για την εξόφληση χρέους στη σύνοδο στις 28-29 Ιουνίου, σύμφωνα με κείμενο που έχει προετοιμαστεί για τη σύνοδο κορυφής, όπως μεταδίδει το Reuters.


Δύο αξιωματούχοι με γνώση του κειμένου των 10-15 σελίδων, το οποίο συντάχθηκε τον τελευταίο μήνα και το οποίο επικαιροποιείται ενόψει της συνόδου, δήλωσαν πως καθορίζει λεπτομερώς τους τέσσερις "πυλώνες" που απαιτούνται για μια ισχυρή οικονομική και νομισματική ένωση, που οι ηγέτες πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί το μέλλον του ευρώ.


Εκτός από τις εξελίξεις σχετικά με την τραπεζική ένωση, το έγγραφο αναφέρεται επίσης στην ανάγκη μιας πιο ολοκληρωμένης δημοσιονομικής πολιτικής, τα βήματα για μια βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση και τον τρόπο διατήρησης της "δημοκρατικής νομιμοποίησης" σε περίπτωση που οι χώρες εκχωρήσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.


Το έγγραφο έχει συνταχθεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, τον διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi και τον επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.