ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείδωσε το όνομα του νέου τσάρου

01:08 - 26 Ιουν 2012 | Οικονομία
Κλείδωσε το όνομα του νέου τσάρου
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το όνομα του νέου "τσάρου" της οικονομίας "κλείδωσε" αργά το βράδυ της Δευτέρας σε σύσκεψη που είχε στην οικία του ο πρωθυουργός κ. Αντ. Σαμαράς με τους στενούς συνεργάτες του και με την έγκριση βεβαίως των άλλων δύο εταίρων στην κυβέρνηση, των κ.κ. Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Το όνομα του νόυ υπουργού Οικονομικών αναμένεται να γίνει γνωστό σήμερα, ενώ η κυβέρνηση και πηγές σε αυτή κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν θα αποτελέσει έκπληξη το όνομα του νέου υπουργού καθώς θα προέρχεται απο αυτούς που ήδη έχουν ακουστεί για τη θέση. θα είναι δηλαδή κάποιος μεταξύ των κυρίων Γιάννη Στουρνάρα, Τάσσου Γιαννίτση, Γκίκα Χαρδούβελη, Τάκη Αράπογλου και Γιώργου Ζαννιά. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας απο αυτούς δεν έχει ειδοποιηθεί. 

 

Χθες το απόγευμα και μετά την μη υπουργοποίηση Ράπανου, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσαν διάφορα ονόματα, ακόμα και του... πρώτην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, ή του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Αλ. Παπαδόπουλου. Επίσης, κυκλοφόρησαν τα ονόματα του τέως υπουργού Ανάπτυξης κ. Ι. Στουρνάρα, ο οποίος θεωρείται από εκείνους που έχουν μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα και βαθιά γνώστη της ελληνικής οικονομίας, τόσο από τη θέση του ΣΟΕ, κατά την προετοιμασία της χώρας για την είσοδό της στην ΟΝΕ, όσο και των τραπεζικών προβλημάτων, λόγω της θητείας του κατά την προεδρία του στην Εμπορική Τράπεζα.

 

Μαζί με το όνομα του κ. Στουρνάρα ακούστηκε και αυτό του κ. Τ. Γιαννίτση, ή το να παραμείνει στη θέση του ο νυν υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς, ο οποίος όμως, φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι έχει προσωπικές επαγγελματικές ασχολίες.

 

Ταυτόχρονα, λέγεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς συζήτησε με  συνεργάτες του την τοποθέτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών και του κ. Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξη.

 

Πάντως, σύμφωνα με την αγορά, η κυβέρνηση θα πρέπει να τελειώνει οριστικά με την τοποθέτηση κάποιου προσώπου με κύρος και βαρύτητα στην ηλεκτρική καρέκλα της οδού Νίκης στο Σύνταγμα.

 

Τι λέει η κυβέρνηση

 

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη, στην οικία του πρωθυπουργού, θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο οποίος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το όνομα.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:22 - 26 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.