ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λάθος κίνηση το ευρωομόλογο» επιμένει η Μέρκελ

14:03 - 27 Ιουν 2012 | Οικονομία
«Λάθος κίνηση το ευρωομόλογο» επιμένει η Μέρκελ
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για έξοδο της Ευρώπης από την κρίση υποστήριξε η Γερμανίδα Καγκελάριος

«Οικονομικό λάθος» και αντιπαραγωγική επιλογή θα αποτελούσε η έκδοση ευρωομολόγου, επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο γερμανικό Κοινοβούλιο ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η καγκελάριος τάχθηκε για μία ακόμη φορά κατά της κοινοτικοποίησης των βαρών και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη», στην κατεύθυνση όμως του συνδυασμού «ευθύνης και ελέγχου», δηλαδή της ενίσχυσης των εξουσιών των ευρωπαϊκών θεσμών επί των εθνικών δημοσιονομικών και της λειτουργίας των τραπεζών.

 

«Δεν υπάρχουν εύκολες, γρήγορες λύσεις για την κρίση του ευρώ, καμιά μαγική φόρμουλα»,δήλωσε, μεταξύ άλλων η κυρία Μέρκελ και ζήτησε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου, όπως είπε, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Κάλεσε δε τις άλλες χώρες να μην υπερφορτώνουν την Γερμανία, καθώς «μπορεί να είναι η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά οι δυνατότητές της δεν είναι ούτε απεριόριστες ούτε ανεξάντλητες».


 

Ακόμα, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι τα μάτια όλων στη Σύνοδο θα είναι στραμμένα στη Γερμανία, και όχι σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία. Η καγκελάριος τόνισε πως η Γερμανία δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το βάρος της κρίσης και προειδοποίησε πως αν η Γερμανική οικονομιά «τεντωθεί» σε ακραίο βαθμό, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και μεγαλές για όλη την Ευρωζώνη και την Ευρώπη γενικά

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 27 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.