ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρνιέ: «Στη Σύνοδο Κορυφής νίκησε η Ευρώπη»

13:41 - 29 Ιουν 2012 | Οικονομία
"Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε", δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για τα μέτρα που θα χαλαρώσουν τις πιέσεις των αγορών στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ερωτηθείς στο το ραδιοσταθμό Radio France Internationale (RFI) εάν ήταν η Γερμανία ή Γαλλία αυτή που κέρδισε στις Βρυξέλλες μετά τη μακρά νύχτα των διαπραγματεύσεων, ο Μπαρνιέ απάντησε: "Είναι η Ευρώπη αυτή που κέρδισε. Εγώ, ο οποίος παρακολουθώ τα ευρωπαϊκά θέματα από καιρό, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί αυτές οι συναντήσεις των ευρωπαίων ηγετών αποκαλούνται σύνοδοι κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας ή γιατί γίνεται προσπάθεια να απομονωθούν τα καλά και τα κακά σημεία", τόνισε.

 

"Καθένας γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών έχει προβλήματα, ερωτήματα, ιδέες και φιλοδοξίες επίσης. Και η συζήτηση είναι μακρά και τελικά, η Ευρώπη είναι αυτή που κερδίζει. Είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο αυτό που βελτιώνεται", εξήγησε ο Μπαρνιέ, ο οποίος είναι αρμόδιος και για τις οικονομικές υπηρεσίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.