ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: «Να σταματήσουν οι επικίνδυνες τακτικές στον χρηματοπιστωτικό τομέα»

13:51 - 03 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Μετά από το σκάνδαλο με την τράπεζα Barclay's

Έκκληση να σταματήσουν οι ριψοκίνδυνες πρακτικές στον χρηματοοικονομικό τομέα απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Τα σκάνδαλα χειραγώγησης της αγοράς που μαστίζουν τον τραπεζικό τομέα δείχνουν ότι οι ρίζες της οικονομικής κρίσης του 2008 δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί πλήρως, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον απόηχο του σκανδάλου χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων από την Barclays.

 

«Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ριψοκίνδυνες συναλλαγές και χειραγώγηση της αγοράς», ανέφερε ο Μπαρόζο, τονίζοντας πως «είναι καιρός αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν άπαξ και δια παντός».

 

«Είδαμε για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες -στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς θεσμούς- ότι οι πρακτικές οι οποίες τροφοδότησαν την χρηματοοικονομική κρίση δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί από τον τομέα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.