ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή ομάδα εργασίας συγκροτούν ΥΠΕΣ και Task Force

20:51 - 05 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Συνάντηση με τον Χορστ Ράιχενμπαχ είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπου συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας ΥΠΕΣ και Task Force, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Στυλιανίδης οι πόροι που θα εξοικονομηθούν, θα δοθούν για προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας καθώς στόχος είναι να δημιουργηθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τις ομάδες που έχουν θιγεί από την κρίση. Τα προγράμματα θα εφαρμοστούν καταρχήν πιλοτικά σε ορισμένους δήμους και μετά θα επεκταθούν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η ηγεσία του υπουργείου ''κινήθηκε επιθετικά και παρουσίασε έναν πίνακα μείωσης κόστους, σύμφωνα με τον οποίο εξοικονομήθηκαν 40 εκατ. ευρώ από τη μείωση του κόστους των εκλογών κατά 50% συγκριτικά με το 2009, ακόμη επτά εκατ. ευρώ από τη μη πληρωμή ειδικών συμβούλων και επιτροπών, επίσης εννέα εκατ. ευρώ από την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εξωτερικούς συνεργάτες σε ορισμένους δήμους και επιπλέον ποσό από τον εξορθολογισμό δαπανών σε κοινωνικές δομές, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί''.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, δήλωσε πως τέθηκε επίσης το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και το υψηλό κόστος παροχής ιατρικής, φαρμακευτικής φροντίδας σε νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς.
Ο επικεφαλής της Task Force πάλι, αναγνώρισε ως σοβαρό ζήτημα για τη χώρα το μεταναστευτικό ενώ δήλωσε ικανοποιημένος καθώς έχει γίνει προετοιμασία για το νέο οδικό χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.