ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μόνο λίγων εβδομάδων μπορεί να είναι η παράταση στην Ελλάδα» υποστηρίζει η Μέρκελ

11:00 - 13 Ιουλ 2012 | Οικονομία
«Μόνο λίγων εβδομάδων μπορεί να είναι η παράταση στην Ελλάδα» υποστηρίζει η Μέρκελ
«Έχουν γίνει πολύ λίγες από τις προβλεπόμενες αλλαγές στην Ελλάδα»

Περιθώριο λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Rheinische Post» που επικαλείται κυβερνητικές πηγές η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να δώσει στην Ελλάδα κατά περισσότερο από δύο εβδομάδες προκειμένου να επιτύχει τους στόχους τους ελλείμματος. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Μέρκελ απορρίπτει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στο σκέλος της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Για τις θέσεις που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως σύμφωνα με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης μετά από μια διετή αναβολή των στόχων «δεν είναι αποδεκτές».

Η Rheinische Post υποστηρίζει ακόμη ότι η προκαταρκτική έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα καταδεικνύει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής τους 210 από τους 300 στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ειδικά στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής η έκθεση αναφέρει πως η Αθήνα είναι πίσω από τους στόχους με μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις χαμηλής αξίας να εφαρμόζονται φέτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 13 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.