ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν απέσυρε το αίτημα για δάνειο η Κύπρος» λέει η Κομισιόν

08:09 - 20 Ιουλ 2012 | Οικονομία
«Στόπ» στα σενάρια

Ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν για το ευρώ, Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ, δήλωσε στον ανταποκριτή του πρακτορείου στις Βρυξέλλες ότι «η Κύπρος δεν απέσυρε το αίτημά της για χρηματοδοτική στήριξη».

Ο εκπρόσωπος απάντησε με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο σε τηλεγράφημα ξένου πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο έφερε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να έχει δηλώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέσυρε το αίτημά της για πλήρη υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ που επικαλούνταν δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέσυρε το αρχικό της αίτημα για πλήρη υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Σε ανάλογη δήλωσε προέβη και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή ο οποίος τόνισε ότι «ποτέ δεν έχει υποβληθεί αίτημα για απόσυρση της αίτησής μας» από τον Μηχανισμό Στήριξης. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γερμανού ομολόγου του.

 

«Δεν υφίσταται τέτοια δήλωση», κατέληξε ο Κύπριος υπουργός.

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.