ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να πληρώνονται σε δραχμές μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα» δήλωσε γερμανός βουλευτής

13:08 - 23 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει τις μισές συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων σε δραχμές στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου της χώρας από το ευρώ, φέρεται να είπε υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ο Alexander Dobrindt, γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, έχει και στο παρελθόν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρώ.


   "Με την Ελλάδα έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Μια χώρα που δεν έχει τη θέληση να ικανοποιήσει τους στόχους της ή δεν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης", ανέφερε ο Dobrindt στην εφημερίδα Die Welt.


   Το CSU κρατούσε πάντα πιο σκληρή στάση από το κόμμα της Merkel, αλλά αντανακλά την αγανάκτηση των Γερμανών για την Ελλάδα όσον αφορά τη μη ικανοποίηση των στόχων του μνημονίου.


   "Η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να καταβάλλει τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και άλλα έξοδα σε δραχμές", πρόσθεσε.


   "Μια ομαλή επιστροφή στο παλαιό νόμισμα είναι καλύτερη για την Ελλάδα από μια δραστική κίνηση. Η χρήση της δραχμής ως παράλληλο νόμισμα θα δώσει την ευκαιρία για ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης".


   Ο Dobrindt δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα γίνει η μερική επιστροφή στη δραχμή χωρίς να προκληθούν αναταραχές στις χρηματαγορές και εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.