ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Ξεμένουμε από τα ταμειακά διαθέσιμα

14:13 - 31 Ιουλ 2012 | Οικονομία

Η Ελλάδα ξεμένει από ταμειακά διαθέσιμα ενώ αναμένει την επόμενη δόση από τους διεθνείς δανειστές της, είπε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν κατ' επανάληψη υποσχεθεί ότι θα υπάρχει χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσα στον Αύγουστο, όταν θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο ύψους 3,2 δις ευρώ. Οι λεπτομέρειες της χρηματοδότησης, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές.

 

Στην περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα δεν θα έχει κεφάλαια για να καλύψει τις καθημερινές δημόσιες δαπάνες.
"Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ουσιαστικά μηδαμινά. Το να πει κάποιος μέχρι πότε (θα διαρκέσουν) είναι πολύ παρακινδυνευμένο γιατί πάντα είναι συνάρτηση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, εσόδων και δαπανών", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

 

"Σίγουρα όμως είμαστε σε οριακό σημείο ήδη, δεν πήραμε τη δόση που έπρεπε να πάρουμε και έχουμε και την εκκρεμότητα της 20ης Αυγούστου που λήγει ένα ομόλογο της ΕΚΤ", πρόσθεσε.     

 

Η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα δεν αναμένεται πριν από τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ για την περίοδο 2013-14.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.