ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισπεύδονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε Τ.Τ. και ΟΠΑΠ

17:14 - 31 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Επισπεύδονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε Τ.Τ. και ΟΠΑΠ
Αλλάζουν τα πλάνα της κυβέρνησης και επισπεύδει τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων μπαίνουν ο ΟΠΑΠ και το Τ.Τ., ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο.

Νωρίτερα παραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τ. Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Εμίρης.

Ο στόχος για έσοδα 3 δισ. ευρώ εφέτος από τις αποκρατικοποιήσεις δεν πρόκειται να επιτευχθεί και ο «πήχης» έχει πέσει αρκετά χαμηλότερα. Για το λόγο αυτό και κατ' απαίτηση της τρόικας, οι πληροφορίες λένε ότι διευρύνεται η γκάμα των ιδιωτικοποιήσεων με το Τ.Τ.και τον ΟΠΑΠ.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων μέσα στο επόμενο διάστημα, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.

Αυτό που επείγει επίσης είναι το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου.

 

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, επιφάνειας περίπου 1.850.000 τμ.

Στο ακίνητο περιλαμβάνεται και γήπεδο γκόλφ 18 οπών, έκτασης 450.000 τμ. περίπου. Σήμερα το πρωί ανοίχθηκαν οι υποβληθείσες αιτήσεις, παρουσία των ενδιαφερομένων.

 

Εκδηλώθηκαν 7 επενδυτικές υποψηφιότητες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το Ταμείο ως προς την πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων.

 

Η διοίκηση του Ταμείου εκφράζει την ικανοποίησή της για την εκδήλωση τόσο σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Η συμμετοχή ισχυρών επενδυτικών οργανισμών στη διαγωνιστική διαδικασία είναι απόδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 31 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.